Actueel

Periode: maart 2022

Jaar geselecteerd: 2022

2024 2023 2022 2021

Raadsleden nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

31 maart 2022

Sliedrecht heeft een nieuwe gemeenteraad. Burgemeester Jan de Vries nam gisterenavond bij 21 raadsleden de eed of de belofte af. De raad in nieuwe samenstelling kan aan de slag. Heel veel succes en plezier gewenst! ­čĺ¬

Lees meer

Afscheid (burger)raadsleden

30 maart 2022

Op dinsdagavond 29 maart hebben Wim Blanken, Rens den Besten, Jan Visser, Ren├ę de Munck, G├Âkhan Torun en Arnoud Spruijt afscheid genomen als raadslid. Vincent Prins heeft afscheid genomen als raadslid, maar wordt op 5 april ge├»nstalleerd als burgerraadslid. Joop de Vries, Marja Bouwmans, Anja de Rooij, Rob Penning en Joanne Ligthart - de Bruin hebben als burgerraadsleden ook afscheid genomen van de politiek.

Lees meer

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

21 maart 2022

Vanochtend om 10.00 uur is de definitieve uitslag door het centraal stembureau vastgesteld. Magreet van den Heuvel (lid): Tijdens deze zitting stelde de burgemeester als hoofd van het stembureau de uitslag van de verkiezing voor de gemeenteraad vast. Met het aantal uitgebrachte stemmen per partij en per kandidaat konden we de zetels verdelen en toewijzen aan de kandidaten.

Lees meer

Voorlopige nieuwe zetelverdeling gemeenteraad Sliedrecht

18 maart 2022

Van maandag 14 tot en met 16 maart mochten inwoners van Sliedrecht stemmen. Ruim de helft van de mensen die mochten stemmen hebben gebruik gemaakt van dat democratische recht. Door al deze stemmen hebben we weer een nieuwe gemeenteraad. Foto: Hans van der Aa/Sliedrecht24

Lees meer

Start (in)formatieproces

17 maart 2022

Op donderdagochtend 17 maart zijn de lijsttrekkers van de 6 politieke partijen in Sliedrecht bij elkaar gekomen om te bespreken hoe het proces van het samenstellen van een coalitie tot stand moet komen. De lijsttrekkers hebben unaniem besloten om de heer Tycho Jansen te vragen om de functie van informateur op zich te nemen.

Lees meer

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

09 maart 2022

Op 14, 15 en 16 maart kun je stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. Op woensdagavond 16 maart worden de voorlopige uitslagen bekend gemaakt in De Lockhorst. Jij kunt hier bij zijn! Hoe? Lees het volledige nieuwsbericht.

Lees meer

Terugblik lijsttrekkersdebat gemeente Sliedrecht

08 maart 2022

Hoe denken de lijsttrekkers over het verduurzamen van ons dorp? Of over het bouwen van voldoende woningen? En hoe zien zij Sliedrecht in 2030? Krijgen de politieke partijen de inwoners van Sliedrecht in beweging?

Lees meer

De verkiezingskrant: jouw stem telt!

03 maart 2022

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart heeft u de kans om uw stem uit te brengen voor de onderwerpen die u belangrijk vindt. Met deze verkiezingskrant en het verkiezingsdebat op zaterdag 5 maart helpen wij u bij uw keuze.

Lees meer