Nieuwe gezichten in de gemeenteraad πŸ‘‹πŸ» | Laurens Koppelaar

Gepubliceerd op: 06 oktober 2023 11:10

Ik ben Laurens Koppelaar, 28 jaar en niet geboren, maar wel opgegroeid in de oude uitbreiding in Sliedrecht. Werkzaam in de Opsporing van Ontplofbare Oorlogsresten en daarnaast actief als bestuurslid van VVD Merwedrecht waar VVD Sliedrecht onder valt. Ik hou van geschiedenis, fotografie en van reizen door het Midden-Oosten. 🧳

Al jaren loop ik achter de schermen mee, volg ik de politiek op de voet en nu kreeg ik de kans om een stap naar voren te zetten als burgerraadslid voor de VVD. Nederland staat de komende jaren voor enorme uitdagingen over bijvoorbeeld het klimaat, asiel en wonen. 🏑 Dat heeft ook gevolgen voor Sliedrecht, ik wil daar een steentje aan bijdragen.

Ik hoop dat ik meer jongeren kan meenemen in wat er speelt in de lokale politiek. Juist nu er ook keuzes worden gemaakt over de toekomst van ons dorp doet hun stem er des te meer toe. Via mijn Instagram account ➑️ @politicusinspee deel ik mijn politieke belevenissen en hoop ik jongeren enthousiast te maken om ook actief te worden in de lokale politiek.

πŸ’¬ Daarnaast wil ik helpen om stappen vooruit te zetten in ons dorp als het gaat om het organiseren van activiteiten en de toekomstbestendigheid van ons dorp, maar wel met behoud van het dorps en historisch karakter. Zo heb ik mijn eerste woordvoering gehouden over de herinrichting van het raadhuis. Wat ik belangrijk vind is een goede en noodzakelijke renovatie, maar wel met het creΓ«ren van flexibele werkplekken, horecamogelijkheden en het terugbrengen in de historische staat. Zo blijft ons raadhuis in originele staat behouden voor toekomstige generaties en wordt het op hetzelfde moment weer echt een gebouw van en voor Sliedrechters.

Laurens Koppelaar